Cele mai comune intrebari despre testul de sarcina


Cuprins
  1. Cum iti dai seama ca esti insarcinata?
  2. Culoarea celei de-a doua liniute este stearsa
  3. Cand se face un test de sarcina?
  4. Cum se foloseste un test de sarcina?
Destul de des utilizate, testele de sarcina nasc, in continuare, suficiente intrebari si nelamuriri in randul femeilor de pretutindeni, precum „a doua liniuta foarte putin vizibila pe testul de sarcina inseamna gradivitate sau nu?” sau „este bine sa se faca un test de sarcina inainte de menstruatie”. De aceea, in randurile acestui articol, voi incerca sa raspund la unele dintre cele mai comune intrebari legate de testele de sarcina si voi veni cu recomandari in acest sens.

1. Cum iti dai seama ca esti insarcinata?

Atunci cand menstruatia intarzie, una dintre cele mai sigure metode de a afla daca esti insarcinata este sa faci un test de sarcina. Siguranta corectitudinii rezultatelor acestora nu este 100%, insa ar trebui sa stii ca, rezultatele pozitive false sunt foarte rare, in timp ce cele negative false sunt mult mai des intalnite, spre deosebire de primele.

De aceea, este indicata si folosirea unui al doilea test de sarcina, dar si controlul la medic imediat dupa aceea, in cazul in care rezultatul aratat de ambele este unul pozitiv.

2. Culoarea celei de-a doua liniute este stearsa


Multe dileme ridica situatia in care cea de-a doua liniuta de pe testul de sarcina este stearsa. Adeseori, aceasta este considerata o eroare, cauzata de o manipulare gresita a testului. De aceea, este recomandat, in acest caz, si verificarea rezultatului prin folosirea unui al doilea test de sarcina.

Daca nici de aceasta data rezultatul nu este clar si concis, iti recomand sa te adresezi unui medic ginecolog, pentru a afla care este rezultatul, intr-un mod sigur.

3. Cand se face un test de sarcina?

Testul de sarcina se face dupa aproximativ 14 zile de la ultimul contact sexual, daca menstruatia a intarziat sa apara sau daca esti precauta si vrei sa verifici daca exista o sarcina sau nu, in cazul in care contactul sexual a fost neprotejat.

Cel mai bine este sa nu consumi multe lichide pentru a urina, inainte de a il face, deoarece acestea pot afecta rezultatul. Iti recomand sa faci testul atunci cand trebuie sa mergi la toaleta, dupa ce te-ai trezit, deoarece cantitatea de hormoni din urina este mult mai concentrata acum, iar sansa de a obtine rezultatul corect este maxima. Daca acest lucru nu este posibil, asteapta ca organismul tau sa iti ceara in mod natural sa mergi la toaleta.

4. Cum se foloseste un test de sarcina?


Un test de sarcina se face intr-un mod foarte simplu si la indemana oricui: ele se bazeaza pe introducerea unui capat in interiorul unui recipient cu urina, pentru a masura cantitatea de progesteron – hormon specific sarcinii, afisand, mai apoi, una sau doua liniute, in functie de rezultat. In mod normal, o liniuta inseamna ca nu esti insarcinata, in timp ce doua liniute inseamna ca esti gravida.

Recomand citirea cu atentie a instructiunilor inainte de aplicarea unui test de sarcina si efectuarea a doua astfel de teste, pentru a avea siguranta rezultatului corect.

No comments:

Post a Comment