Cele mai controversate cure de slabire

Top cele mai ciudate cure de slabire:

Majoritatea oameniilor supraponderali au o dorinta aparte de a renunta intr-un timp extrem de scurt la kilogramele in plus, astfel acestia recurg deseori la cele mai ciudate cure de slabire. Este bine de stiut ca nu toate curele de slabire care dau rezultate aparent bune, sunt neaparat benefice pentru sanatate. Inainte de inceperea unei diete este recomandat si avizul medicului.

Cura de slabire cu ulei de masline!

Americanul, Seth Roberts, doctor si profesor de psihologie a pus bazele acestei diete pe nume: Shangri-La. Aceasta dieta consta in: consumarea a aproximativ 2 linguri de ulei extralight, intre mesele principale ale zilei, timp de 2 ori pe zi, profesorul sustine ca aceasta metoda ar duce la scaderea apetitului pentru mancare. Acelas profesor sustine ca daca se consuma 2 sau 3 lingurite e apa cu zahar intre mese, de 2 ori pe zi, ar avea acelas efect.

Cura de slabire condimentata:

Anumite studii efectuate recent de catre unii specialisti in psihologie si nutritie, releva faptul ca creierul este foarte receptiv in ceea ce priveste consumul de condimente, astfel specialistii sustin ca daca alimentele sunt mai condimentate, creierul iasa din zona de confort si organismul are tendinta de a stopa consumul.

Dieta cu o masa pe zi:

Aceasta dieta este una extremd e controversata, deoarece presupune ca oamenii sa manance doar micul dejun, singura masa aceptata la un interval de pana la 36 ore. Adeptii acestui regim sustin ca pe langa efectele de scadere in greutate, aceasta dieta are si beneficiul de a imbunatatii sistemul imunitar.

Cura de slabire cu desert la micul dejun:

Un grup de cercetatori israelieni sustin ca o prajitura servita la micul dejun taie pur si simplu pofta organismului de a consuma ceva dulce pe parcursul intregii zile. Acest studiu vine in ciuda tuturor sfaturilor nutritionistilor si in urma unor studii efectuate pe voluntari supraponderali. De asemenea unii nutritionisti recomanda gospodinelor care in timp ce gatesc sa mestece guma sau sa tina in gura o acadea, astfel se poate elimina din tentatia de a gusta din mancare.

Dieta Dukan, o dieta dura cu rezultate remarcabile!

Aceasta dieta este ideeala pentru persoanele care vor sa slabaeasca foarte mult intr-un timp relativ scurt. Cei care urmeaza aceasta dieta pot sa slabeasca 10 kilograme in numaiputin de 14 zile, lucru considerat absolut aberant de catre unii specialisti. Este bine de stiut ca daca nu se urmeaza intocmai chiar pana in cele mai mici detalii, dieta Dukan, cei ce o practica pot sa ia din nou in greutate. Aceasta dieta este impartita in 4 etape: etapa de atac, etapa de etapa de croaziera, etapa de consolidare si etapa de mentinere. Caracteristicile aparte al dietei Dukan, este ca se acorda o deosebita atentie asupra mentinerii greutatii pentru tot restul vietii, desigur daca este urmata pana in cele mai mici detalii. Spre deosebire de celelalte diete in care sunt interzise cu precadere anumite alimente, in cadrul dietei Dukan se pot consuma cu timpul absolut toate alimentele, insa cu moderatie si intocmai dupa sfaturile dietei.






No comments:

Post a Comment