7 lucruri de facut acasa atunci cand esti racit

Ne aflam in perioada in care este aproape imposibil sa nu racim. Din cinci persoane, trei sunt racite. Ce inseamna asta? Ca vremea se schimba, temperatura scade, iar corpul nostru este nevoit sa se adapteze la aceste schimbari. Ei bine, persoanele mai sensibile se aleg cu o raceala de sezon. Pe langa medicamentele pe care esti nevoit sa le iei, se recomanda si cateva zile de repaus, acasa, la caldura. Acum vine intrebarea: Ce pot sa fac toata ziua acasa? Noi iti propunem cateva lucruri pe care le-ai putea incerca.

1.Dormi
 
Odihna este foarte importanta in momentele astea. Organismul tau lupta impotriva virusului si are nevoie de cat mai multa putere. Nu strica sa dormi putin mai mult ca de obicei. Nu uita sa te hranesti corespunzator, legumele si fructele fiind ideale.

2.Citeste o carte

 
Cui nu-i place sa leneveasca in pat, citind un roman de dragoste sau de aventura? Ai sa vezi ca atunci cand citesti ceva ce iti place, timpul trece parca mult mai repede. Asadar, du-te pana la biblioteca si alege-ti o carte care crezi ca-ti va placea.

3.Uita-te la filme / seriale
 
Nu stiu de ce, dar mi se pare ca in ultimii 2-3 ani tot mai multa lume urmareste seriale. Este inevitabil sa nu auzi intr-o zi pe cineva ,, Urmaresti serialul X?”. Recunosc ca si eu ma uit la cateva seriale americane, sunt excelente. In plus, e o modalitate perfecta de a-mi imbunatati Engleza. Nici filmele nu se lasa mai prejos. De o vreme, se scot numai filme care te tin in priza pana se termina. Cateva ore de filme sau seriale nu strica niciunui racit. Incearca si tu.

4.Fa curat in dulapuri


 Da, stii si tu ca trebuie de mult sa faci ordine prin dulapuri. De cate ori nu ti-ai spus ,,Gata, maine ma apuc.”, iar ziua urmatoare aveai cu totul alta preocupare? Acum poti profita de faptul ca petreci cateva zile acasa si poti sa faci insfarsit curat. Pune niste muzica care iti da energie, care te face sa te simti bine si apoi incepe ,,lupta”. Noi te sustinem, o poti face!

5.Fa o prajitura


  Sa fim seriosi, cui nu-i plac dulciurile?! Ei bine, noi iti sugeram sa cauti o reteta de prajitura pe care nu ai mai facut-o pana acum-ca sa fie ca o provocare pentru tine- si apuca-te de treaba. Se spune ca gatitul te face aproape automat sa te simti mai bine. Gandeste-te cum te vei simti atunci cand vei gusta cu satisfactie din prajitura pe care ai facut-o chiar tu! Va fi minunat, iti garantam!

6.Uita-te la poze
 
Retraieste momentele frumoase din viata ta, uita-te la pozele de familie, la pozele din copilaria ta, la pozele vechi. O poza face cat 1000 de cuvinte, asadar nu cred ca ar trebui sa insistam foarte mult la acest punct. Fiecare dintre noi stim ce impact au pozele asupra noastra. Odata cu ele, revin si amintirile, nostalgia si melancolia cuprinzandu-te.

7.Fa o baie fierbinte, cu multa spuma 
Daca vrei sa atingi nivelul maxim de relaxare, fa o baie asa cum n-ai mai facut de mult. Totul trebuie sa fie ca la carte, adica: apa sa fie fierbinte, spuma sa fie peste tot, iar aburul sa iti incalzeasca fiecare centimetru patrat de piele. Uita pentru cateva zeci de minute de aceasta lume si scufunda-te in propriul tau taram.
 
Asadar, nu te impacienta daca ai racit. Aminteste-ti ca este pentru o perioada scruta de timp. Invata sa vezi partea plina a paharului, in cazul nostru aceea de a-ti petrece 2-3 zile acasa, relaxandu-te. Incarca-ti bateriile si intoarce-te la munca sau la scoala plin de vitalitate si putere.

No comments:

Post a Comment