Cainii maidanezi

Problema cainilor vagabonzi a devenit extrem de discutata in ultima perioada dat fiind faptul ca un copilas de numai patru ani a murit sfasiat de aceste patrupede. Evident ca presa a profitat din plin de pe urma acestei tragedii, agravand mai mult situatia prin discutiile in contradictoriu impartind opinia publica in doua tabere si anume: iubitorii de animale ce “ sareau” la gatul oricarei persoane ce invinovateau animalele pentru cele intamplate, si neiubitorii de animale, aceia ce-si doreau ca acestia sa fie prinsi de hingheri si eutanasiati.

Ceea ce mi se pare incredibil e faptul ca lumea compara fiintele umane cu animalele. Pana la urma cred ca toti iubim cainii, animalele in general intr-o oarecare masura, dar asa cum se intampla in orice alta tara normala si civilizata, nu-i vrem pe strazi ci adunati si ingrijiti intr-un adapost. Este inadmisibil sa nu se ia masuri fiindca din ce in ce mai multa lume este atacata de aceste patrupede care e drept sunt nevinovate, dar in acelasi timp sunt purtatoare de boli si ne pot mutila pe viata.

Sincer, vazand zarva televizata in jurul acestui subiect, am sperat sa actioneze in vreun fel cei care detin “fraiele” dar am constatat dezamagita ca tot vacarmul a fost in zadar si din pacate copilul acela a pierit fara rost fiindca nimeni n-a inteles si toti s-au intors de unde plecasera ca si cum nu s-a intamplat nimic. Parintii raman cu durerea in suflet iar restul isi vad  in continuarea de treburile lor.

No comments:

Post a Comment