Cum sa invingem oboseala

Nimic nu e mai deranjant in momentul in care nu te poti concentra asupra lucrurilor pe care le ai de facut, acasa ori la birou. Cel mai probabil deficitul de atentie si lipsa de concentrare se poate datora oboselii, aceasta avand diverse cauze ori tine de anumite afectiuni.

In primul rand oboseala intervine in momentul in care nivelul de stres este unul crescut, insa oboseala ii afecteaza si pe cei care nu au o activitate foarte stresanta.

Cercetatorii interesati de subiect, au demonstrat ca, pana si cei care sunt foarte relaxati se pot plange de oboseala. Cea mai buna alternativa de a invinge oboseala este aceea in care se alterneaza perioadele in care volumul de munca si deci si de stres este unul ridicat, cu perioadele in care alegem sa ne destindem practicand diverse jocuri, iesind cu prietenii ori vizionand un film.

Un al factor al oboselii il reprezinta utilizarea excesiva a telefonului mobil si a laptopului inainte cu o ora de culcare, acestea afectandu-ne somnul. Medicii recomanda ca, pentru un somn sanatos sa fie evitate utilizarea acestor genuri de dispozitive in camera in care dormim, deoarece undele pe care le emit afecteaza odihnirea organismului.

Daca va simtiti din ce in ce mai obosit, desi acordati o importanta deosebita somnului, atunci ganditi-va ca ati putea avea o carenta de magneziu in organism, aceasta dand o stare de oboseala. Cel mai bine ar fi sa consultati medicul pentru a va prescrie suplimente nutritive, ori sa alegeti sa consumati alimente ce contin magneziu pentru a va ajuta sa luptati impotriva oboselii.

3 comments:

  1. Buna ziua, cum as putea lua legatura cu dvs? Nu gasesc nici o adresa de mail pentru contact. Multumesc

    ReplyDelete
  2. Am discutat pe e-mail cu dvs insa cred ca l-am sters cumva pentru ca nu va mai gasesc adresa si as fi interesat de oferta propusa. Imi mai puteti trimite un e-mail?

    ReplyDelete