Din istoria anunturilor gratuite

Anunturile gratuite au inceput sa se evidentieze in lume odata cu dezvoltarea calculatoarelor si aparitia internetului, adica undeva prin anii ’90. Cu toate acestea, in spatele anunturilor gratuite exista o intreaga istorie putin stiuta de noi, cei care apelam foarte usor in ziua de azi la aceasta forma de promovare si prezentare de produse, servicii sau evenimente.

In istorie se spune ca anunturile exista inca din anii 3000 - 5000 i.e.n. cand produsele, serviciile sau evenimentele de actualitate erau prezentate publicului sub forma unor picturi pe peretii cladiriilor sau in forma de sculpuri pe drumurile principale. Cele mai vechi forme de anunturi sub forma de pictura au fost descoperite inca de pe vremea Babilonului si a Romei Antice. Egiptenii erau cei care isi prezentau produsele in sculpuri in piatra amplasate pe drumuri. In acest fel, calatorii erau informati asupra tipului de comert prezent in acea zona. 

Aparitia cernelii si a hartiei a facut ca anunturile sa fie promovate tot mai frecvent in forma scrisa. Anunturile realizate sub forma scrisa erau de cele mai multe ori lipite pe zidurile oraselor cu scopul de a fi observate de cat mai multe persoane.

Una din cele mai mari schimbari in ceea ce privesc anunturile este aparitia acestora in media. Acest lucru s-a realizat prima data prin intermediul radioului, iar mai apoi prin intermediul televizorului.

Aparitia internetului a facut ca anunturile gratuite din ziare, frecvente pana in anul 2000, sa fie schimbate cu anunturile gratuite online. Astfel, internetul a dus la formarea unei cifre de afaceri nivelul miliardelor de dolari numai din publicitatea online.

Gratuitatea, rapiditatea de a gasi informatiile cautate sau categorizarea milioanelor de anunturi face ca site-urile de anunturi gratuite sa prospere si sa se dezvolte. Tehnologia s-a dezvoltat la nivelul la care aceste site-uri de anunturi gratuite sunt special concepute pentru a fi eficiente, clare si usor de folosit, astfel incat utilizatorii sa revina ori de cate ori au nevoie, cu placere.

No comments:

Post a Comment