Cum ne ajuta un dictionar de vise

Se spune ca atunci cand suntem nelinistiti sau cand avem ceva in cap, o treaba neterminata ori ceva gresit facut din ziua curenta, ideea nu ne va da pace deloc pe timpul noptii si ea va lua forma unui vis. Acest tip de abordare va da desigur nastere unui dictionar de vise de tip psihologic, deci un dictionar care trateaza dintr-o maniera psihologica visele si in niciun caz nu din punctul de vedere al legendelor sau al talmacirilor batranesti. 

Atunci cand visam mintea noastra se conecteaza cu sufletul si cu trupul, acesta din urma fiind intr-o stare latenta, simtind doar printr-o anumita gradatie, repercusiunile ideilor nascocite de creier. Totusi pe site veti gasi abordari variate pentru interpretarea viselor, iar aici veti face cunostinta cu cel mai amplu dictionar de vise, chiar daca multi se lauda cu acest lucru. Freud a fost primul psihanalist de vise, insa el a tratat totul ca si un fel de cauza pornita de la efect si, chiar daca abordarea sa este una matura si rationala, ne putem baza si pe datinile din popor, care fac referire mai ales la visele care contin de exemplu anotimpuri sau la visele care contin diverse activitati rurale. De exemplu, se spune din popor ca daca visezi ca ninge din abundenta in noaptea de Craciun inseamna ca vei avea parte de multa bogatie, iar daca visezi ca o biserica arde inseamna mare nenorocire in familie. 

Pe de alta parte se mai zice ca atunci cand te visezi cate privesti in oglinda inseamna ca iti privesti moartea, deci vei muri, aceasta fiind o interpretare mai extremista din popor. Oricare ar fi insa interpretarile, cert este ca ele ne pot face sa ne cunoastem mai bine, deoarece prin intermediul viselor ne putem da seama si ce fel de persoana suntem ori ce anume ne lipseste de la viata in anumite circumstante. 

No comments:

Post a Comment