Despre transportul ADR sau transportul de marfuri periculoase

ADR este o conventie europeana despre transportul rutier al bunurilor periculoase (prescurtare ADR, de la Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route). ADR contine prevederi speciale pentru circulatia rutiera referitor la ambalare, siguranta incarcaturii si marcarea marfii periculoase.

In materie de transport ADR, intotdeauna, factorul care primeaza este siguranta. De aceea, este important sa apelati la profesionisti, la case de expeditii cu experienta si cu un portofoliu bogat in ceea ce priveste transporturile ADR pe rute interne si internationale.

Inainte de a apela la o companie specializata in transporturi rutiere de marfuri, trebuie sa stiti ca soferii care efectueaza transporturi rutiere de marfuri periculoase trebuie sa detina un certificat A.D.R. eliberat de Ministerul Transporturilor prin Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R., care atesta ca au participat la cursurile de pregatire privind cerintele speciale ce trebuie indeplinite la transportul rutier ADR.

Soferii vehiculelor care transporta marfuri periculoase trebuie sa urmeze un curs de baza avand urmatoarele obiective:
  • Informarea conducatorilor auto asupra riscurilor inerente transportului de marfuri periculoase;
  • Prezentarea notiunilor de baza indispensabile pentru reducerea la minimum a riscului de producere a unui eveniment;
  • In caz de incident sau accident sa fie capabili sa ia masurile necesare pentru propria lor siguranta, pentru siguranta publicului, pentru protectia mediului, precum si pentru a limita efectele evenimentului.


In ceea ce priveste transportul ADR acesta trebuie realizat cu autovehicule special amenajate si marcate cu semne distinctive (placi reflectorizante de culoare portocalie) care semnaleaza faptul ca se realizeaza un transport de marfuri periculoase. Detalii suplimentare pe www.casa-de-expeditii.ro!

Informatii suplimentare privind transportul de marfa

Atunci cand apelati la o casa de expeditii pentru servicii de transport marfuri trebuie sa va asiguratica serviciile pe care le propune sunt calitative si raspund pe deplin nevoilor dumneavoastra. Si nu puteti face acest lucru decat daca va orientati catre o casa de expeditii cu experienta de al carei profesionalism s-au bucurat numerosi clienti. Puteti cititi testimoniale sau pareri ale celor care au beneficiat de serviciile casei de expeditii respective sau, pur si simplu, puteti merge pe recomandari.

No comments:

Post a Comment