Amenajari interioare cu fier forjat

Inca din cele mai vechi timpuri, fierul forjat a fost considerat un material nobil, cu o durata mare de viata, ce exprima caldura, putere si forta, fiind asociat de cele mai multe ori cu aristocratia.

Cu siguranta, am remarcat elementele decorative din fier forjat ce infrumuseteaza fatadele conacelor boieresti vechi, dandu-le un aer distins si elegant.

Exista piese de mobilier din fier forjat pentru toate incaperile unei locuinte si pe gustul oricui. Mai jos se pot regasi cateva exemple:

Patul - este cea mai populara piesa de mobilier realizata din fier forjat, fiind apreciat in special pentru garantia longevitatii;

Masa - nelipsita in amenajarile interioare; poate fi confectionata cu succes din fier forjat;

Suport pentru sticlele de vin - in mod cert suportul realizat din fier forjat este aspectuos si elegant;

Obiecte decorative din fier forjat - acestea aduc un plus de personalitate si originalitate oricarei incaperi si se regasesc in cele mai inedite forme si modele.

Fierul forjat poate fi folosit si in amenajarea sufrageriilor sau bucatariilor, o masa din fier forjat fiind o alegere inspirata.

O etajera cocheta din fier forjat isi poate gasi locul in baie sau oriunde avem nevoie de un spatiu de depozitare in plus.

Mobilierul din fier forjat nu este tocmai ieftin, mai ales atunci cand este realizat la comanda. Insa, o astfel de investitie merita cu siguranta, datorita rezistentei in timp a acestui material nobil.

Fierul forjat este utilizat si in confectionarea de scari interioare cu o forma aparte, ce ajuta la economisirea de spatiu si la obtinerea unui aspect elegant, modern si nobil.

Piesele de mobilier din fier forjat sunt considerate adevarate opere de arta, care, astazi, sunt la indemana oricui si pe gustul fiecaruia.

Pentru a diminua aspectul relativ sumbru al fierului forjat, il putem vopsi in culorile specifice decorului.

Fie ca se regasete la nivelul pieselor de mobilier sau al altor elemente din decor, cum ar fi corpurile de iluminat sau oglinzile, fierul forjat se poate adapta stilului modern prin forma si finisaj. Eleganta si rafinamentul mobilierului din fier forjat fac ca acesta sa se potriveasca in orice ambient, dandu-i un aer de mister. Combinatiile acestuia cu materiale naturale precum bambusul sau ratanul, precum si vopsirea fierului, pot fi utilizate cu succes pentru realizarea unui design modern.

Prin urmare, produsele realizate din fier forjat se pot integra in orice stil, putand completa orice spatiu, din orice locuinta.

No comments:

Post a Comment