Cum se incheie asigurarea RCA

Orice autoturism inmatriculat in Romania si care circula pe strazile tarii trebuie sa aiba incheiata o asigurare obligatorie de raspundere civila auto – RCA – lipsa acesteia fiind considerata contraventie si pedepsindu-se ca atare. Polita RCA asigura proprietarul unui autovehicul impotriva daunelor pe care ar trebui sa le plateasca unui alt conducator auto in cazul unui incident in trafic, produs din vina primului sofer. Cu alte cuvinte neatentia la volan, teribilismul sau reaua vointa in unele dintre cazuri nu atrag raspunderea soferului care a produs un accident. Firma de asigurare la care respectiva masina este asigurata va plati daunele partii afectate in urma accidentului. RCA-ul se poate incheia pe o perioada de sase luni sau pe un an.

Alegerea companiei de asigurare care incheie polita ramane in sarcina fiecarui posesor auto, care este liber sa aleaga compania care are oferta cea mai buna si desigur cea mai ieftina. Pentru gasirea celei mai bune oferte, foarte utile sunt site-urile de tip broker de asigurari online, asa cum este www.romasig.ro. La Romasig oricine este interesat de incheierea unei polite RCA poate verifica costul acesteia cu ajutorul unui calcualtor RCA disponibil online si cu ajutorul caruia este foarte usor de calculat si de gasit oferta cea mai buna. Cu ajutorul datelor personale si datelor masinii introduse in formularul de pe site, ofertele complete ale firmelor de asigurare acreditate de catre CSA vor fi generate in numai cateva minute.

Posesorul auto este liber sa aleaga oferta care ii iconvine cel mai mult si poate incheia astfel cu ajutorul Romasig o polita RCA pe o perioada de sase luni sau un an. La expirarea acestei polite, innoirea sa se va face mult mai simplu cu ajutorul alerter-ului de pe site, care va anunta cu 7 zile inainte de expirarea politei, astfel incat sa nu fiti pusi in situatia de a va trezi cu polita expitata.
Odata ce optati pentru o polita anume, aceasta poate fi platita online cu cardul, prin transfer bancar sau o puteti plati la livrare, atunci cad polita va este adusa acasa prin curier, gratuit.

No comments:

Post a Comment