Mocheta

Suntem cel mai adesea tentati ca atunci cand curatam mochetele sau covoarele sa folosim detergenti sau alte metode de curatate in stare lichida pentru ca asa ne-am obisnuit sau poate pentru ca ni se pare mai la indemana si mai ieftin sa procedam asa. Totusi in timp destul de scurt, mochetele se vor deteriora si vor prinde treptat un miros neplacut pe care in incercarea de a-l elimina folosind tot detergenti lichizi, nu vom face de fapt decat sa il accentuam.

Aceasta metoda este din start gresita si cu toate acestea cea mai folosita in momentul de fata, motiv pentru care mai toate mochetele din locuintele proprii sau firme sunt schimbate- unele chiar sub un an - din cauza mirosului devenit insuportabil si din cauza ca stratul inferior al acesteia ramane ud un profunzime tot curatand-o cu apa. Mai mult, fibrele mochetelor si covoarelor incep sa se desprinda. De aceea cel mai indicat este sa recurgem la curatarea mochetelor si covoarelor prin metode ce folosesc aspiratia, aerul uscat sau sistemul special de separare-uscare imediata astfel incat nimic lichid sa nu ramana mai mult de cateva minute in fibra si sa o deteriorize. Exista detergenti speciali cu compozitie speciala ce urmaresc spalarea folosind umiditatea redusa aplicata fibrei si se folosesc impreuna cu masina speciala de curatare a mochetei.

Cei mai multi evita ajutorul specializat care se poate oferi mochetelor si recurg la spalarea manuala defectuoasa. Totusi, indicat este sa se foloseasca o data pe luna masina uscata speciala pentru curatarea mochetelor si covoarelor, aceasta actionand in profunzimea fibrelor, aspirand pana la ultima impuritate, eliminand mirosul neplacut, extragand firele de praf depuse si parfumand cu produse nonalergenice special folosite, lasand mocheta ca noua. Poate ca pretul putin mai ridicat ii determina pe cei mai multi sa isi curte mochetele singuri, in mod traditional dar faptul ca e mai ieftin nu inseamna si ca este mai bun dat fiind ca nu la multa vreme dupa, mocheta va fi schimbata iar banii vor fi cu siguranta cel putin la nivel triplu fata de curatarea corecta a mochetei cu ajutorului masinii aspirante uscate. De cele mai multe ori, pentru o curatenie generala in acest sens, intr-o firma, se pot obtine reduceri considerabile. Metoda aplicabila si in cazul locuintelor proprii, tinand cont mai ales de faptul ca, spaland-o cu substante lichide vei astepta cel putin o zi-doua sa se usuce neputand folosi camera respectiva.

De aceea, sugerez ca de acum, cel mai bine, pentru siguranta buzunarului dar si pentru sanatatea mochetei, chemati ajutorul specializat oferit de mai toate firmele in domeniu pentru o curatare adecvata.

No comments:

Post a Comment