Ce nu ai stiut niciodata despre World Cup (V)

1. In 2006, Elvetia a fost eliminata de la World Cup fara a inscrie macar un gol…
2. Prima mascota World Cup din istoria competitiei fotbalistice a aparut in 1966, in Anglia. World Cup Willie, prima mascota World Cup, a fost… un leu. De atunci, cinci mascote au fost intruchipate de animale, doua au fost copii, una a fost un trio extraterestru si doua au fost „produse proaspete”: Naranjito, portocala zambitoare a Spaniei, Pique, ardeiul iute mexican mustacios, intr-un sombrero.
3. Zinedine Zidane este cel mai penalizat jucator de fotbal din istoria World Cup. In 12 meciuri din trei campionate, el a totalizat patru cartonase rosii si doua galbene, inclusiv unul pentru lovitura nepermisa din 2006. Cafu, jucatorul Braziliei, a primit sase cartonase galbene in patru campionate.
4. Pariorii mizeaza anul acesta pe Brazilia-posibila castigatoare a World Cup, dupa ea urmand Argentina si Germania. Pe ultimul loc in preferinte se afla Honduras.
5. Rezervele au fost permise incepand din 1970. Inainte de acest an, jucatorii raniti jucau in continuare sau echipa alegea sa aiba pe teren mai putin de 11 jucatori activi.
6. Inainte de 1966, meciurile care se incheiau, chiar si dupa 90 de minute, la egalitate, erau rejucate a doua zi.
7. De cinci ori la World Cup, intr-un singur meci, au fost date undeva la minim 10 goluri. S-a intamplat asa in 1954, cand Austria a invins Elvetia cu un scor naucitor: 7-5. Din 1982, nici un meci nu a mai avut asa de multe goluri inscrise in 90 de minute sau mai mult.
8. In 2010, microbistii au baut 2 milioane de beri in timpul World Cup. 390.600 de gustari tip hot-dog au fost vandute pe stadioane.
9. Cel mai spectaculos scor intregistrat vreodata la calificarile pentru World Cup a fost de … 31-0! Performanta s-a intamplat pe 11 aprilie 2001, cand Australia a spulberat Samoa Americana cu 31-0. Australianul Archie Thompson a stabilit atunci si un record neegalat de 13 goluri intr-o singura zi.
10. Argentinianul Marcelo Trobbiani detine un record un pic cam… rusinos. El este fotbalistul care a participat cel mai putin la un meci din World Cup. A jucat in minutul 89 in finala din 1986. Insa a ajutat Argentina sa invinga si sa ia Cupa.

No comments:

Post a Comment