Masina cu aer

Din cauza scumpirii benzinei, de multe ori se intampla ca soferii sa spuna (mai in gluma sau mai in serios) ca ar fi mai bine daca ar avea o masina care sa mearga cu aer.

Tata Motors transforma un vis in realitate, o gluma intr-un lucru serios si folositor, inventand masina care merge cu aer. In prezent este cea mai mare tehnologie a unei companii din Luxemburg (MDI – Motor Development International).

AirPod este dodata cu un sistem de tractiune ireal, precum aerul comprimat. Aceasta masina se incarca in 90 de secunde, iar la o incarcare se pot circula 220 de km cu viteza de 60 km/h. Instalatia este alimentata si in timpul franarii, cu ajutorul unui sistem de recuperare a energiei sau de la un motor electric. 

Spatiul din interiorul masinii a fost conceput initial pentru livrari, insa pana in final, aceasta are trei locuri pentru adulti si unul pentru copil. 
Traim intr-o lume a tehnologiei, de aceea AirPod-ul este dotat cu navigatie, Bluetooth, muzica si airbag-uri. Caroseria fiind usoara, dintr-un aliaj carbon – spuma, masina cantareste sub 500 de kg si poate fi condusa chiar si fara permis cu conditia sa nu depaseasca viteza de 45 km/h. Cei norocosi, care detin un carnet de conducere, au dreptul la o viteza de maxim70 de km/h.

Pentru a acumula mai mult spatiu, in locul volanului se afla un joystick. Pretul unei astfel de masini se afla intre 7.000 si 9.000 de euro.

No comments:

Post a Comment