Cele mai bine pastrate secrete din spatele iluziilor lui Harry Houdini

Celula de Tortura si Apa „Chinezeasca”. „Chinese Water Torture Cell” a fost patentata de magician si a fost confectionata special pentru 10.000 de dolari. Arata ca un acvariu alungit, intors cu partea de sus in jos, avea mahon si un cadru de hotel placat cu nichel. Iluzia celebra incepea prin rugarea unui individ din public sa aleaga orice parte din scena.

Celula era mutata exact acolo unde dorea publicul ca sa nu se pune problema unei trape sau usi de scapare. Mai mult, Houdini dadea si 1.000 de dolari celui care demonstra cumva ca iluzionistul are cum sa aiba oxigen in celula. La picioare i s-au pus niste catuse de lemn exact ca la ghilitina, unde vine capul omului, apoi a fost ridicat cu capul in jos si a fost bagat in rezervor cu capul in jos. Odata fixat cu picioarele in sus si capul si corpul in apa complet, rezervorul era acoperit cu panza iar o asistenta lua un topor preventiv pentru a sparge sticla rezervorului in caz ca ceva mergea prost. Dupa doua minute, Houdini iesea de sub cortina, catusele de lemn de la picioare erau inca deasupra vasului si nedesfacute. Secretul? In primul rand se crea o bresa de aer intre acea parte de sus cu catusele de lemn si suprafata apei, cat sa poata respira. In al doilea rand, bucatile de lemn de la sustinatoarea picioarelor, de la catusele de lemn, se desfaceau in doua. Houdini se rasucea in apa si se elibera din capcana, apoi isi tragea picioarele la piept si lua o gura de aer din vidul cu oxigen creat in partea superioara a vasului.

Ciudat sau nu, desi se spune ca Houdini a murit inecat intr-un asfel de truc, acesta a murit de fapt pe un pat de spital din cauza unei infectii cauzata de un apendice rupt.

No comments:

Post a Comment