Cum putem fi mai buni cu noi insine si cu cei din jurul nostru

Toti dintre noi dorim sa avem o personalitate placuta si vrem sa fim in jurul oamenilor de calitate. Succesul propriu, in mare masura, depinde de capacitatea fiecaruia in crearea unei personalitati care atrage si, in timp ce am petrecut suficient timp pentru a fi siguri in sinea noastra ca aratam bine, noi trebuie sa ne modelam pentru a ne dezvolta o imagine completa pe care sa o portretizam cand suntem cu ceilalti.

Sa ne uitam la cateva dintre modalitatile pe care le putem incerca pentru a dezvolta o personalitate pozitiva: In primul rand, sa fim noi insine. Copierea altcuiva este doar o forma de autoaparare, pentru se poatei copia doar ceea ce pare a tine de altcineva, nu ceea ce este cu adevarat in acel cineva. Da, oricine poate invata sa se imbrace si sa imite, dar va fi doar un efect temporar. Sa fim autentici, caci, amintiti-va, suntem unici. Rabdarea - Dezvoltarea unei atitudini intelegatoare, deoarece un grad de toleranta mai mare este bun pentru dezvoltarea personala. Invatati sa zambiti. Practicati acest lucru printr-o atitudine calduroasa cu cei cei din jurul dvs. Aceasta aduce o aura plina de viata in jurul careia oamenii vor dori sa fie. Daca ne plimbam cu un chip sumbru, restul persoanelor vor sta deoparte, cu exceptia faptului in care au un interes anume fata de noi. Fiti un bun ascultator. Stiti ca tutror le place cineva care sa asculte povestile lor, problemele sau emotiile particulare. Ascultarea le ofera un ajutor pentru a-si elibera sentimentele proprii. Grija este o responsabilitate sociala, incluzand grija pentru sentimentele altora si ale societatii. Fiti parte dintr-o organizatie de servicii sociale sau vreun astfel de grup social unde puteti impartasi timp si energie cu cei mai putin norocosi.

Extindeti cercul de prieteni - In orice adunare, sa luati initiativa de a extinde cercul social, prin introducerea unor oameni noi si aducerea lor mai aproape.

Recunoasteti si mentineti o prietenie calda. Cele de mai sus sunt unele dintre putinele puncte de auto-imbunatatire, care vor juca un rol important in dezvoltarea propriei personalitati si vor spori eforturile de pozitionare in mijlocul prietenilor, colegilor si rudelor.

No comments:

Post a Comment