Totul despre intretinerea si functionarea masinii de spalat

In orice casa gasim cu siguranta cel putin trei electrocasnice mari, devenite de acum clasice, dar foarte utile: frigider, aragaz si masina de spalat. Cele mai utilizate sunt frigiderele si masinile de spalat rufe, functionarea lor pe termen lung depinzand si de cati membri are familia care le detine.

Masinile de spalat pot sa fie simple, unele au programe controlate, automate, au capacitati mai mari sau mai mici-depinde de tipul cuvei si de cat de multe rufe aveti de spalat. Functionarea masinilor depinde de energia mecanica generata de motorul electric, de energia termica si de actiunea chimica. Energia mecanica ajunge la nivelul cuvei care se roteste, tamburul are multe gauri si nervuri antrenante pentru o spalare si o stoarcere cat mai eficiente. Energia termica care face posibila incalzirea cuvei masinii de spalat este generata de o rezistenta electrica, in vreme ce actiunea chimica raspunzatoare de scoaterea murdariei din haine provinde de la detergentii lichizi sau pulbere. Pentru a rezista mai mult timp si a nu se strica motorul, se pot adauga la fiecare spalare anticalcar, substante de dedurizare a apei.

Apa este scoasa din masina de spalat cu ajutorul unei viteze de rotatii a cuvei, mai puternica atunci cand incepe programul de stoarcere. In functie de ce aveti de spalat, puteti selecta diverse programe presetate, insa trebuie sa sortati si rufele si sa nu le amestecati in masina. Daca petele persista si sunt dificile se poate folosi si inalbitor la spalare, materialele sintetice trebuind sa fie spalate utilizand programe speciale. Cuva se poate incarca la maximul cu imbracaminte din bumbac, insa doar pe jumatate cu haine sintetice si mai putin de o treime, daca avem haine delicate.

Pentru o protectie sporita a componentelor mobile, de cateva ori pe an trebuie facuta o curatire generala, fara rufe, doar cu anticalcar si apa la 60 sau 90 de grade.

No comments:

Post a Comment