Profitul este garantat daca luati strunguri pentru prelucrarea metalului

Metalul este un material des intalnit in industrie si asta pentru ca are o flexibilitate foarte mare, poate fi topit, poate fi taiat in toate felurile si poate fi prelucrat utilizand foarte multe metode moderne pentru a se obtine forma dorita. Cautat in mai toate subramurile industriei, metalul se gaseste foarte usor, este o resursa practic inepuizabila, are un pret relativ mic, in functie de tipul de metal despre care vorbim.

Fie ca discutam despre un atelier mai mic sau o uzina, strungul este un instrument deosebit de util atunci cand se lucreaza cu metal. Aceste strunguri pentru metal, strungurile paralele, asigura o prelucrare perfecta prin strunjire pentru suprafete plane, cilindrice sau conice, profilate, filetate, matritate etc. Strungurile difera atat ca marime, forma, cat si ca proprietati tehnice. Astfel, avem strunguri de metal care se deosebesc dupa gradul de automatizare, greutate sau dimensiuni de gabarit, universalitate, precizie. De asemenea, strungurile se mai deosebesc si dupa calitate suprafetei si cate scule utilizeaza in procesele complexe de transformare a metalelor. Pot fi strunguri multifunctionale, care incorporeaza mai multe tipuri de strunjire pentru diverse metale sau pot fi unele simple, clasice doar pentru strunjire normala. Functionarea unui strung se bazeaza pe indepartarea spanului in timpul rotatiilor puternice a pieselor de prelucrat si avansarii concomitente a ustensilei. Ca sa reziste la aceste miscari complicate, strungurile au batiu de fonta, componentele, partile mobile care prelucreaza efectiv piesele din metal fiind din otel. Exista astazi chiar si masini de prelucrat metal performante care incorporeaza strunguri si freze verticale.

Masinile de prelucrat metal astfel echipate pot freza sau gauri elemente metalice care stau pe batiul echipamentului-de obicei, au un motor puternic care sa antreneze ambele subansambluri sau doua motoare care au puterea cam cat un motor mare. Durata de viata a unor masini de prelucat metal este cu atat mai mare cu cat exploatarea este facuta in conditii de siguranta maxima si fara excese sau prelucrari „pe repede inainte”.

No comments:

Post a Comment