Avantajele si dezavantajele angajarii unei firme de constructii

Mai ieftin, asta e cuvantul de ordine in aproape orice sector din prezent, inclusiv in cel al constructiilor. Oamenii cauta o firma constructii case care sa isi faca treaba ca la carte, la un pret per constructie cat mai bun si cu o eficienta cat mai mare. E mai usor sa construiesti in regie proprie si asta pentru ca un meserias va va lua in jur de 100 de uro pe metru patrat construit, in timp ce firma ia undeva la 120 de euro, de unde o economie de 2.000 de euro la 100 metri patrati construiti. Avantajul construirii de case cu firma constructii case tine de garantia oferita, de echipa de profesionisti si de calitatea lucrarii finale.

Meseriasii pot lua mai ieftin pe metru patrat, dar nu ofera garantie, pretul final poate creste simtitor dupa cum „bate vantul”, asta cu atat mai mult cu cat manopera pentru o casa construita din beton sau caramida este cam 30% din costul total. Nu este cazul sa va uitati la cateva sute de euro cand aveti de facut o casa in care veti locui si unde vreti sa va simtiti in siguranta si sa angajati echipe de meseriasi. Contractele de munca intre investitor si constructor nu exista, nu sunt garantii de nici un fel ale lucrarii finale, nivelul de calitate nu e clar, termenul de executie poate fi usor depasit. Daca se angajeaza o firma constructii case, contractele exista, garantia extinsa oferita nu e optionala, risipa de materiale si prezenta permanenta a proprietarului fiind depasite foarte simplu prin prezenta sefului de santier care raspunde cu capul de lucrare.

Daca va ganditi ca o constructie in antepriza e mai scumpa, ar trebui sa va ganditi si la faptul ca intretinerea imobilului va va lua mult mai putini bani din pusculita, de unde si economiile facute si amortizarea investitiei initiale. Lucrarile de intretinere si reparatiile curente, reparatiile capitale vor fi superficiale iar gradul de siguranta va fi garantat prin mai putine refaceri de lucrari.

No comments:

Post a Comment