De ce e bine sa dormi 4-5 ore pe noapte

Pana acum ceva vreme, am avut o perioada in care ma trezeam ceva mai obosita decat adormeam si nu puteam intelege de ce: de dormit, cu siguranta dormeam mult. In prima faza am constatat ca adormeam la ore tarzii cum ar fi 2 sau 3 noaptea, iar aceasta ar fi putut fi o cauza pentru ca, precum bine stie toata lumea, corpul nostru se odihneste cel mai bine intre orele 10 seara si 6 dimineata (aproximativ). Prin urmare, mi-am restructurat programul astfel incat sa dorm de le ora 11 pana la ora 9 dimineata.

Cu toate acestea, nici un rezultat! M-am gandit ulterior ca poate acest lucru deranjant se intampla din cauza stress-ului, insa perioada in care dormeam era un somn foarte linistit. Deci care era cauza pana la urma? Ce mi se intampla? Raspunsul a venit in timp ce citeam o carte scrisa de cel mai mare coach de dezvoltare persoanal din lume, Tony Robbins. In cartea sa ‘Putere nemarginita’, Tony explica o regula care pe cat de simpla este, pe atat de greu ne dam seama de ea: cu cat dormi mai mult, cu atat esti mai obosit si lenes. Probabil partea cu lenea este mult mai evidenta in cazul multora. Nu-i asa ca de multe ori cand ai dormit vreo 10-12 ore parca “nu-ti mai venea sa te ridici din pat”? Ei bine, aceasta este cauza. Corpului nostru ii place procrastinarea si creierul sesizeaza asta. Mintea noastra vrea sa ne ofere placere, deci daca tu esti o persoana careia ii face placere sa procrastineze pe langa dorinta deja existenta a corpului sau de a vegeta, este clar ca vei avea probleme dormind mai multe ore.

Cele 8 ore de somn indicate de atatia specialisti te fac doar sa te trezesti obosit. Deja este prea mult somn pentru corpul si mintea ta. Pentru a te trezi revigorat, ideal este sa dormi undeva la 5 ore pe noapte. Recomand acest lucru pentru ca am incercat fiecare metoda si stiu ca functioneaza!

No comments:

Post a Comment