Alege stilul decorativ al locuintei tale

Stilul unei locuinte este compus din mai multe elemente, printre care tesaturile, culorile si mobila. Trebuie sa stii sa discerni intre diverse tipuri de design si sa combini totul cu bun gust si originalitate. Esentiala este si maxima atentie la detalii care cel mai adesea fac diferenta. Iata cateva sugestii utile asupra cum sa alegi stilul decorativ pentru casa. Daca esti o persoana dinamica si mereu atenta la noile tendinte, alege un stil modern. Aceste este foarte potrivit locuintelor de mici dimensiuni sau apartamentelor, deoarece da senzatia de spatialitate.

Alege mobila cu linii nete si regulate, materiale lucide si fara prea multe culori. Pentru a da o nota de originalitate, achizitioneaza mobila cu nuante cu impact puternic, precum negrul, albul total, sau rosu caramiziu. In cazul in care esti constrans de spatiul mai degraba limitat, poti apela la o firma specializata in mobilier la comanda Bucuresti oferind multe oportunitati in acest sens. Peretii pot fi zugraviti in culori contrastante, aprinse. Agata pe pereti putine elemente, dar de mari dimensiuni, astfel incat sa devina un punct de atractie pentru fiecare camera. Pentru un efect placut de contraste arhitecturale, aseaza o oglinda in stil retro baroc intr-un punct luminos al incaperii, iar efectul va fi sigur.

Stilul rustic se adapteaza oricarei locuinte, dar de preferat celor mai ample sau locuintelor izolate. Include mobila de lemn, divane si fotolii de rachita si tesatura, portelanuri facute manual. Este un stil simplu dar capabil sa dea multa eleganta si rafinament. Peretii vin vopsiti de obicei in culori deschise, precum albastru palid sau Poti da personalitate introducand cateva piese de mare valoare, cum ar fi cateva scaune galben ocru.  Luis al XIV-lea din catifea moale in salon sau o masa antica de taverna in sala de luat masa. Nu supraincarca ambientul cu prea multe elemente de mobilier si alege fiecare obiect cu grija, asigurandu-te ca se potriveste cu ambientul din jur.

Pentru mansarde sau apartamente super-tehnologice, ia in considerare stilul oriental, facandu-l mai variat cu printuri de perete, divane insulare si culori zen, mobilier rustic dar cu linii elegante. Imbogateste totul cu accesorii moderne. Vopseste peretii folosind o gama de nuante rafinate, precum maro, bordeaux sau auriu, ce creaza o continuitate cromatica.

No comments:

Post a Comment