Pilotii, solutia rapida la multe probleme legate de fundatie si stabilitatea solului


Pilotii sunt folositi in general pentru consolidare fundatii si pentru obtinerea unui sol mai stabil, pentru ca sarcinile si greutatile prea mari sa nu afecteze pe viitor structura fundatiilor. Intalnim piloti si in orase, la diverse cladiri sau poate poduri, dar si in structurile offshore si onshore. Pilotii de extractie din beton turnati in santiere rezolva rapid problemele de sustinere ale solului, transporta cu succes incarcaturile grele de la structuri catre zone din sol mult mai stabile. 

Diametrul unor piloti offshore pot fi oricat de mari, sunt cuprinse intre 400 si 2500 mm, se ajunge cu ei la adancimi de peste 60 m. Pentru a turna piloti offshore in santier e nevoie de forare cu utilaje cat mai avansate si mai rezistente pentru a se realiza tuneluri pe verticala cat mai apropiate de dimensiunile cerute, dupa turnare se plaseaza armatura pentru piloti offshore, pentru ca la final sa vina betonarea, turnarea betonului de calitate superioara peste armatura deja existenta. 

Forarea e cel mai important proces al intregii realizari a pilotilor asa ca ea va depinde strict de tipul de sol, va fi prin rotatie uscata, cu manson recuperabil sau cu namol si amestec polimeric. Pilotii din beton astfel obtinuti nu numai ca sunt si foarte rezistenti, dar pot sa preia sarcini destul de mari fara sa afecteze structura solului din jur, ajutand astfel la o stabilitate mai mare a cladirilor si structurilor de la suprafata. 

Se preteaza astfel de piloti la cladiri inalte, in complexele industriale mari si pentru fundatiile care vor suporta greutati uriase, cu soluri instabile si greu de controlat. Daca e vorba de sapaturi cu risc, pilotii pot sa fie punct de sprijin si de protectie pentru o mai buna sustinere a solului. Ca sa aveti piloti de calitate si care sunt usor de pus in practica nu va ramane decat sa va adresati firmelor cu experienta in domeniu, care au si echipamente de ultima generatie si consultanti si echipa de muncitori care pot termina rapid operatiunile solicitate.

No comments:

Post a Comment